Bernanke'nin konuşması izlenecek

Philadelphia FED başkanı Plosser’ın genişleme politikasının bitirilmesi yönündeki açıklamaları yeniden gündeme oturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fed yetkililerinin varlık alımlarını azaltma tartışmalarını yeniden başlatmalarıyla ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe paralel bono tarafında yukarı eğilim görülebilir, kurda da pariteye paralel seyir bekleniyor.

Türkiye'nin kredi notunda artış ve TCMB'den faiz indirim beklentileri genel olarak piyasalara yön verirken, bugün Fed Başkanı Ben Bernanke'nin konuşması izlenecek.

Sabah saatlerinde tezgahüstü piyasada bir miktar satış eğilimi olduğunu söyleyen bir bankanın tahvil-bono işlemcisi, "Fed yetkililerinden gelen açıklamalar sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş bizim uzun kağıtlara da satış yönlü yansıdı. Ancak not artırım beklentileri devam ederken çok ciddi bir yükseliş bekleyemeyiz. Gösterge tahvilde ise dün yoğun yabancı alımı gördük ancak yurtdışındaki eğilim nedeniyle bugün yüzde 5 üzerinde hareket görebiliriz. Gelecek hafta yapılacak ihalelerin de baskısı söz konusu" dedi.

Tahvil/bono piyasasında spot kapanışta son işlemlerde yüzde 4.92, valörlüde yüzde 4.97 seviyesinde olan 7 Ocak 2015 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 4.99/4.96 seviyesindeydi.

Dolar/TL 1.7990 ve sepet 2.0730 seviyede yer alıyor.