Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği yeni yönetimini seçti

1986 yılında, Borsa İstanbul ile aynı tarihte kurulan ve sektörün en eski ve köklü derneği olan Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği, yeni yönetim kurulunu seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düzenleyici kurumlar ile aracı kurumlar arasındaki ekonomik ve yasal düzenleme süreçlerinde sektör adına çalışmalara katılarak sermaye piyasasının gelişmesine katkıda bulunan Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği (BAKYD) 30 Ocak Çarşamba günü yapılan seçimli genel kurulda yeni yönetimini seçti. Gedik Yatırım A.Ş’den Metin Ayışık yeniden başkan seçilirken, Sudi Aydemir başkan vekili oldu.

Bahar Menkul Değerler A.Ş’den Adnan Bahar muhasip üye olurken A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş’den Murat Güler, Vakıf Yatırım Ortaklığı A.Ş’den Serdar Satoğlu, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş’den Melih Akosman, InvestAZ Yatırım Menkul Değerler A.Ş’den Fatih Yeğenoğlu üye olarak seçildi.

BAKYD Denetim Kurulu’nda ise üç isim yer aldı. Orhan Serdar Atalay Denetim Kurulu Başkanı olurken Gedik Yatırım A.Ş’den Hasan Pak ve Şaduman Durukan bağımsız üye olarak seçildi.

Hedef sermaye piyasalarının aldığı payı yükseltmek

71 üyesi olan ve sektördeki 27 kurumu temsil eden BAKYD’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Metin Ayışık, derneğin geçtiğimiz yıl sermaye piyasalarına yönelik birçok konuda girişimlerde bulunduğunu, sektörün büyümesine yönelik adımlar attığını belirtirken, yeni dönemde de bu çalışmaları ivmelendireceklerinin altını çizdi. Ayışık, yatırım kuruluşlarının gelişimine ve yatırımcıların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarla piyasaya katkılarını artıracaklarını ve sermaye piyasasının Türkiye finans sektöründeki payının yükselmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Uzaktan hesap açabilme, halka arzların cazibesini artırma öncelik

Yatırımcı sayısının artırılmasına yönelik özellikle uzaktan hesap açımının önemine vurgu yapan Ayışık, e-devlet üzerinden hesap açımının sağlanmasının sermaye piyasalarına katılımı artıracağını vurguladı.

Ayışık, yine halka arzların özendirilmesi için borsaya açılan şirketlere halka açıklık oranlarına göre bazı vergisel teşviklerin verilmesi ile yatırımcılardan temettü ödemelerinde verginin kaldırılmasının uzun vadeli kaynak ihtiyacının karşılanması konusunda sermaye piyasalarının etkinliğini yükselterek, bankaların yükünü hafifletecek bir ortamın yaratabileceğini ifade etti.

BORSA ARACI KURUMLARI YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ

NO

YÖNETİM  KURULU

KURUMU

GÖREVİ

1

METİN AYIŞIK

GEDİK YATIRIM A.Ş.

BAŞKAN

2

SUDİ AYDEMİR

BAĞIMSIZ

BAŞKAN V.

3

ADNAN BAHAR

BAHAR MENKUL DEĞ.A.Ş

MUHASİP ÜYE

4

MURAT GÜLER

A1 CAPİTAL YAT. MENK. DEĞ. A.Ş.

ÜYE

5

SERDAR SATOĞLU

VAKIF YAT.ORT. A.Ş

ÜYE

6

MELİH AKOSMAN

DENİZ YAT. MENK. KIYM. A.Ş

ÜYE

7

FATİH YEĞENOĞLU

INVESTAZ YATIRIM MEN. DEĞ. A.Ş

ÜYE

NO

DENETİM KURULU

KURUMU

GÖREVİ

1

ORHAN SERDAR ATALAY

BAĞIMSIZ

DEN. KUR. BAŞKANI

2

HASAN PAK

GEDİK YATIRIM. A.Ş.

ÜYE

3

ŞADUMAN DURUKAN

BAĞIMSIZ

ÜYE

Bu konularda ilginizi çekebilir