Borsa çakılırken o hisseler coştu!

Seçim sonuçlarının ardından, AK Parti hükümeti ile sorun yaşayan Koza ve Doğan gruplarının hisseleri tavan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim sonuçlarının AK Parti'nin tek parti iktidarının bitmesini göstermesi ve yeni hükümet sürecine ilişkin belirsizlikle endekste gözlenen sert düşüşe karşılık, AK Parti hükümeti ile dönem dönem sorun yaşayan Koza ve Doğan Grubu hisseleri sert yükselişle tavan fiyattan açıldı.

Sahip olduğu medya organlarında, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bazı yaptırımlara maruz kaldığı algısının hakim olduğu Doğan Holding hisseleri saat 09:37'de yüzde 7.35 primle tavan seviyesi olan 0.73 liradan, Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 10.96 primle tavan seviye olan 0.81 liradan, Doğan Gazetecilik de yüzde 7.41 yükseliş ile 2.32 liradan işlem görüyor.

AKP hükümetinin sorun yaşadığı Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Koza Altın hisseleri de aynı saatte yüzde 10.5 primle tavan seviye olan 28.95 liradan, Koza Madencilik yüzde 10.53 primle tavan fiyat olan 2.52 liradan, İpek Doğal Enerji yüzde 10.79 primle yine tavan seviye olan 3.08 liradan işlem görüyor.

Türkiye genelinde oyların tamamı sayılırken; resmi olmayan sonuçlara göre AKP'nin oy oranı yüzde 40.9, HDP'nin oy oranı ise yüzde 13.1 olarak gerçekleşti. CHP'nin oy oranı yüzde 25, MHP'nin yüzde 16.3 oldu.

Bir analist, AK Parti'nin tek parti iktidarını yitirmesinin ardından hükümet ile zaman zaman sorun yaşayan şirket hisselerinde bugün pozitif bir fiyatlama görülmesinin normal olduğunu belirterek şunları söyledi: "Doğan Holding'de Cuma günü gördüğümüz yükselişte de aslında yatırımcı bunu satın almaya başlamıştı. Koza Grubu şirketleri de iyi şirketler olmalarına rağmen oldukça iskontolu işlem görüyorlar. Seçim sonuçlarının bu hisselere pozitif etkisi oldu. Belli hisselerde kısa vadeli yukarı yönlü ataklar görebiliriz."

Aynı analist, bu atakların orta vadede yukarı trende dönmesinin ise kolay olmadığını belirterek, "Çünkü bir koalisyon ihtimalinde de, gidilecek bir erken seçimde de AK Parti'nin içinde yer alacağı bir hükümet profili çıkması hâlâ önemli bir olasılık olarak karşımızda duruyor" diye konuştu.