Borsa dalgalı günü düşüşle kapattı

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, kapanışı 569 puan kayıpla gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BIST), hafif alıcılı açılışın ardından bir süre yatay seyir izledi.

BIST, ikinci yarıda artan satışlarla geriledikten sonra toparlanma çabasına girdi.

Güne hafif alımlarla başlayan ve en yüksek 91888 puanı gören BIST 100 Endeksi, 91700 civarında yatay seyir izledi. Günün ikinci yarısında satış baskısı ile karşılaşan ve en düşük 90434 puanı gören BIST 100, bir miktar alımla toparlanarak günü 90804,13 puan ile (%0,62) 569,65 puan ekside tamamladı.

İşlem hacmi 5.778.030.519 TL olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul, yurt dışı borsalardaki tepki alımları, referandum sonrasında belirsizliklerin ortadan kalkması ve erken seçim olmayacağı yönündeki söylemlerin etkisiyle güne hafif alıcılı bir seyirle başladı.

Ancak Moody's'in referandum ile ilgili ifadeleri ve CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin YSK'nın 'mühürsüz oy kararına' karşı herşeyi yapacaklarını, bunların içinde Meclis'ten çekilmenin de çalışmaya devam etmenin de gireceği yönündeki açıklamalarının Borsa İstanbul'da satış baskısı yarattığı görüldü. Fakat daha sonra CHP'nin MYK'da 'sine-i millet'in doğru olmadığı kararına varıldığını açıklaması ile Borsa İstanbul'da bir miktar toparlanma gözlendi.

Yurt dışında ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik nedeniyle oluşan jeopolitik risklere ilişkin haber akışı takip edilirken,bu akşam TSİ 21.00'de açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap Raporu bekleniyor.

Dolarda düşüş kalıcı olmadıDolarda düşüş kalıcı olmadı