Borsa güne artıda başladı

Borsa, S&P değerlendirmesinin ardından güne yükselişle başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne dünkü kapanışa göre 163,40 puanlık yükselişle 78.206,58 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 0,21 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,30, holding endeksi 0,12 yükseliş kaydetti.

Güne S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 'BB+' görünümü ise negatif olarak teyit etmesi ile başlayan yurt içi piyasalarda döviz kurlarının ilk anda sınırlı bir yükseliş kaydettiği, sonrasında ise tekrar düşüşe geçtiği görülüyor. S&P'nin Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde, cari açık konusunda iyileşme görülse de halen çok yüksek seviyede olduğunu ve politik risklerin öngörülebilirliğinin düşük olduğunu kaydetmesi dikkati çekti. S&P ayrıca ekonomide sert iniş riskinin devam ettiğini ifade etti.

Analistler, S&P kararının beklentiler doğrultusunda olduğunu ve piyasalara etkisinin nötr olacağını tahmin ederken, son iki işlem gününde banka hisselerinde oluşan yüzde 7'lere varan getiriler nedeniyle kar satışlarının etkisini artırabileceğine dikkati çekiyor.

BIST 100 endeksinin 78.500 ve 79.000 seviyelerinin gün içi direnç konumunda olacağını ifade eden analistler, olası düşüşlerde 77.000 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir