Borsa güne tepki alımlarıyla başladı

Suruç patlamasının yarattığı endişelerle kur 2.70'i test zorlarken, BIST dünkü düşüş sonrasında güne tepki alımlarıyla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 368 puan artışla 81.688 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,45 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yükselişle başladı. Endeks kontratı açılışta en düşük 99.900 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 225 puan üzerinde 100.125 puan seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı,önceki işlem gününde en yüksek 101.800 puanı gördükten sonra düşüşe geçerek günü 99.725 puandan tamamlamıştı. 

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesi merkezinde Amara Kültür Merkezi önünde dün saat 12:00 sularında meydana gelen patlamada 31 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı sonrasında piyasalarda artan tansiyonla negatif bir seyir bekleniyor. 

Analistler, bugün yurt içi veri akışının sakin olduğunu belirterek koalisyon görüşmelerinin ikinci turundan çıkacak sonuçların ve jeopolitik gelişmelerin endeksin yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor. 

Koalisyon görüşmeleri izleniyor

Piyasada yakından izlenen koalisyon görüşmeleri bankacılara göre halen piyasada her iki yönlü sert dalgalanmalara yol açabilme potansiyeli taşıyor.

Analistler tek koalisyon seçeneğini AK Parti ve CHP ile sınırladığını bunun da gerçekleşmemesi halinde erken seçim ihtimalinin kuvvetlenebileceğini belirtiyorlar.

Bir başka taraftan ise hem küresel hem de jeopolitik gelişmelere ve seçimler sonuçlanalı neredeyse iki ay olmasına karşın henüz erken seçim ihtimalinin tam olarak ortadan kalkmamış olmasının TL üzerinde baskı unsuru olmayı sürdüğüne de dikkat çekiyorlar.