Borsa güne yükselişle başladı

Fed'in faiz artışına ara verebileceğine ilişkin güçlenen beklenti ile artan risk iştahı BIST 100'e destek oldu. Ayrıca ABD'de savcının Hakan Atilla'nın cezasının artırılmasını istemekten vazgeçmesi de pozitif fiyatlamaya katkı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası Fed'in aralık toplantısının ardından bekle-gör politikası uygulayacağı haberleriyle küresel piyasalardaki toparlanma sonrasında, BIST 100 haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Ayrıca New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'nın, ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Halkbank'ın eski yetkilisi Hakan Atilla'nın cezasının artırılması yönündeki temyiz başvurusunu geri çekmesi haberi de endekse destek oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi saat 10:00'da yüzde 0,70 artışla 93.510 puandan işlem gördü.

Aynı saatte Halkbank hisseleri yüzde 2,41 primle 7.220 seviyesinde yer aldı.

Tedarikçisinin Gazprom'la olan davasını kaybetmesi sonrası 35 milyon dolarlık ilave fatura ile karşı karşıya kaldığını açıklayan Aygaz'ın hisseleri ise yüzde 0,84 düşüşle 11.790 seviyesinde.

Halk Yatırım'ın değerlendirmesinde "Fed'in güvercin açıklamalarının etkisiyle Asya ve gelişmekte olan ülke piyasalarında hakim olan iyimser havanın ve Brent petrol fiyatlarındaki gerilemenin endeksi destekleyeceğini düşünüyoruz" denildi. Ziraat Yatırım'ın notunda da bankacılık endeksinin Atilla haberinden pozitif destek bulabileceği kaydedildi.

Savcılık, Hakan Atilla'ya karşı temyiz başvurusunu geri çektiSavcılık, Hakan Atilla'ya karşı temyiz başvurusunu geri çekti

Aygaz'dan 35 milyon dolarlık davaAygaz'dan 35 milyon dolarlık dava