Borsa, günü düşüşle tamamladı

BIST 100 endeksi, ilk seansta en yüksek 79.895 puanı gördükten sonra özellikle banka hisselerinde etkili olan kar satışları ile kazançlarını geri vererek eksiye geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 640,97 puanlık düşüşle 78.648,83 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,81 değer kaybederken, toplam işlem hacmi 3,1 milyar TL oldu. Satışların yoğunlaştığı bankacılık endeksi gün sonunda yüzde 1,92, holding endeksi yüzde 0,79 düşüş kaydetti.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, ilk seansta en yüksek 79.895,12 puanı gördükten sonra özellikle banka hisselerinde etkili olan kar satışları ile kazançlarını geri vererek eksiye geçti. İkinci seansta satışların genele yayılması ile en düşük 78.539,14 puanı gören endeksin bu seviyelerden verdiği tepkilerin sınırlı kalması dikkati çekti.

Hazine'nin düzenlediği ihalelere gelen güçlü talep ile gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık 7 ayın en düşüğü olan yüzde 8,37'ye kadar gerilese de, küresel piyasalarda ABD faizlerindeki yükselişin etkisiyle gelişen ülke para birimlerine paralel olarak TL dolar karşısında değer kaybetti. Dolar/TL dünkü kapanışa göre yüzde 0,4 yükselişle 2,1050 seviyelerine kadar yükselirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunumda önceki söylemlerden farklı bir şey olmaması, sunumun piyasaya etkisini sınırlandırdı.

Analistler, yarın yurtiçinde açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerinin ve yurtdışında ABD faizlerinin seyrinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.