Borsa hafif alımlarla açıldı

Dünya borsalarındaki pozitif havanın da desteğiyle yükselişe geçen Borsa İstanbul, dünkü sert hareketin ardından bugün daha sakin bir açılış gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalar devam eden risk iştahıyla beraber dünkü yükselişini sürdürerek güne başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 139 puan artışla 89.460 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,16 oranında değer kazandı.

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 2,11 artışla 89.320 puandan tamamlamıştı.

Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerin artmasıyla dün 3,6787'ye kadar çıkan dolar/TL ise bugün de aynı seviyelerde bulunuyor.

Küresel piyasalarda dün açıklanan PMI verilerinin genel olarak toparlanmaya işaret etmesinin ardından risk iştahı artarken, hisse piyasaları bu sabah da pozitif seyrini sürdürdü.

İş Yatırım günlük borsa raporunda, "Küresel piyasalardaki pozitif kapanışların, (BIST'te) yukarı yönlü ivmeyi desteklemesi ve endeksin günün erken saatlerinde 90.000 seviyesine dokunması mümkün" denildi.

Yurt içinde bugün piyasaların beklediği kritik bir veri bulunmazken, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası hedefleri için önem taşıyan enflasyon verileri saat 13:00'da açıklanacak.

Açıklanacak diğer dış veriler arasında saat 16:30'da ABD işsizlik maaş başvuruları bulunuyor.

Küresel borsalar rekor kırıyorKüresel borsalar rekor kırıyor

 

Dolar güne hareketli başladıDolar güne hareketli başladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir