Borsa haftayı yükselişle tamamladı

Borsa, haftayı 78.060,64 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, haftanın son gününü dünkü kapanışa göre 17,46 puanlık yükselişle 78.060,64 puandan tamamladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,1 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,37 yükselirken, holding endeksi ise yüzde 0,51 değer kaybetti. BIST 100 endeksinin haftalık yükselişi ise yüzde 4'ü aştı. 

Güne S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 'BB+', görünümü ise negatif olarak teyit etmesi ile başlayan yurtiçi piyasalarda, döviz kurlarının ilk anda sınırlı bir yükseliş kaydettiği, sonrasında ise tekrar düşüşe geçtiği görüldü, BIST 100 endeksi 77.667,15 - 78.452,69 aralığında dalgalı bir seyir izledi. 

S&P'nin piyasalar açılmadan açıkladığı Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde, cari açık konusunda iyileşme görülse de halen çok yüksek seviyede olduğunu ve politik risklerin öngörülebilirliğinin düşük olduğunu kaydetmesi dikkati çekti. S&P ayrıca ekonomide sert iniş riskinin devam ettiğini ifade etti. Öğleden sonra ise bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim kararını değerlendirdiği bir rapor yayımladı. Analistler, S&P değerlendirmesi ve Fitch raporunun beklentiler çerçevesinde geldiğini ve yeni söylemler olmadığını belirterek, piyasalara etkisinin nötr olduğunu vurguluyor. 

BIST 100 endeksinin haftanın ikinci yarısındaki hızlı yükselişinin ardından son işlem gününde kar satışlarının görüldüğünü dile getiren analistler, buna karşın pozitif görünümün korunduğuna dikkati çekiyor. Analistler, 78.000 puanın üzerinde yapılan kapanışla teknik olarak önümüzdeki günlerde 80.000 seviyesinin gündeme gelebileceğini de tahmin ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir