Borsa İstanbul başkanını seçiyor

Borsa İstanbul, bugün yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında yeni başkanını seçecek. Kulislerde Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin Genel Sekreteri ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Osman Akyüz'ün ismi öne çıkyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İbrahim Turhan'ın Haziran ayında yapılacak seçimlerde İzmir'den milletvekili adaylığı için Borsa başkanlığını bırakması sonrasında Borsa İstanbul, bugün yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında yeni başkanını seçecek. 

Yeni başkan 31 Mart 2018 tarihine kadar Borsa'ya başkanlık yapacak. 

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü, Garanti Kültür Merkezi, Ayhan Şahenk Salonu'nda toplanacak Genel Kurul'da, Şirket Esas Sözleşmesinin 10 ve 11'inci maddeleri çerçevesinde 31 Mart 2018 tarihine kadar 3 yıllığına görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı ile münhal bulunan 1 adet Yönetim Kurulu Üyesi'nin seçimi gerçekleştirilecek. 

Seçilecek yeni 11 yönetim kurulu üyesi içinden bir isim Borsa İstanbul'un yeni genel müdürü olarak görevlendirilecek, genel kurul üyeleri ise yine yönetim kurulu üyelerinden Borsa İstanbul'un yönetim kurulu başkanını tayin edecek. 

Kulislerde Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin Genel Sekreteri ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Osman Akyüz'ün ismi öne çıkarken, Akyüz'ün Borsa'nın çoğunluk hissesinin sahibi Hazine'den bir isim ile yarıştığı ifade ediliyor. 

Bu arada, Turhan'ın istifası ile boşalan koltuğa vekaleten atanan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı ve CFO'su Hüseyin Zafer'in ise genel müdür olarak görevine devam edeceği ifade ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir