Borsa İstanbul'da şirket sayısı 416'ya ulaştı

Rodrigo Tekstil, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda "RODRG" kodu ve 2,35 lira fiyatla işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, 2013 yılında Pay Piyasası'nda 7, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) ise 5 şirketin paylarının halka arz edildiğini belirtti.  

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda "RODRG" kodu ve 2,35 lira fiyatla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni öncesinde konuşan Seyman, 2013 yılında Pay Piyasası'nda 7, GİP'te ise 5 şirketin paylarının halka arz edildiğini kaydetti.

Halihazırda Pay Piyasası'nda 8, GİP'te ise 6 şirketin işlem görmek amacıyla başvuru yaptığı bilgisini veren Seyman, Rodrigo Tekstil ile birlikte payları Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısının 416'ya ulaştığını ifade etti.

Pay Piyasası ve GİP tarafında yapılan halka arzlardan 2013 yılında toplamda 1 milyar 245 milyon lira kaynak toplandığını vurgulayan Seyman, bu kaynağın 319,9 milyon lirasının Pay Piyasası'ndaki ortak satışı hasılatı, 897,3 milyon lirasının da yine Pay Piyasası'ndaki sermaye artırımı hasılatı şeklinde gerçekleştiğini, GİP'teki halka arzdan ise 28,6 milyon lira elde edildiğini ifade etti.

Rodrigo Tekstil'in halka açılma kararını da değerlendiren Seyman, "Faaliyetlerine 16 yıl önce başlayan ve bugün büyük ölçekteki birçok markaya hizmet götüren Rodrigo Tekstil, Borsa İstanbul olarak başlattığımız Halka Arz Seferberliği'ne örnek şirketlerden biridir. Rodrigo Tekstil'e başarılar diliyor, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rodrigo Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Küçükdoğan da halka arz sonrası gelecek olan kaynakla, ürün yelpazelerini genişleterek, marka değerlerine değer katacak koleksiyonlar hazırlayacaklarını anlattı.