Borsa İstanbul'un CFO'su Hüseyin Zafer oldu

Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul bünyesinde Muhasebe ve Finansman, Kurumsal İletişim, Stratejik Planlama Bütçe ve Kurumsal Performans bölümlerinden sorumlu olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcılığına Hüseyin Zafer atandı. Zafer aynı zamanda Borsa İstanbul'n CFO'su olarak görev yapacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul bünyesinde Muhasebe ve Finansman, Kurumsal İletişim, Stratejik Planlama Bütçe ve Kurumsal Performans bölümlerinden sorumlu olacak.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer, Hacettepe Üniversitesi Matematiksel Ekonomi Bölümü ile Northeastern University Boston'da Para ve Finans alanında Master (MA) programını birincilikle tamamladı.

1981 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya başlayan Hüseyin Zafer, daha sonra aynı kurumda Genel Sekreterlik, Bankacılık ve Finansal Kuruluşların Gözetim ve Denetimi alanlarında çalıştı. 1994-1998 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kuruluşunda görev aldı ve Hazine ve Fon Yönetiminden de sorumlu Muhasebe Müdürlüğü görevinde bulundu. 1998-2001 yılları arasında yine Merkez Bankası bünyesinde kurulan İstatistik Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2001-2004 yılları arasında Merkez Bankası'nın New York Temsilciliği görevinde bulunan, 2004-2008 yılları arasında danışman olarak görev yapan Hüseyin Zafer, Ocak 2009-Mayıs 2012 yılları arasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, Mayıs 2012-Nisan 2013 yılları arasında ise İstatistik Genel Müdürü olarak görev yaptı. Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul'da Mayıs 2013'ten itibaren Finansal İşler ve İletişim Grup Müdürü olarak göreve başladı.

Hüseyin Zafer, 1 Ağustos 2013'ten itibaren Borsa İstanbul bünyesinde Muhasebe ve Finansman, Kurumsal İletişim, Stratejik Planlama Bütçe ve Kurumsal Performans bölümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenirken aynı zamanda Borsa İstanbul CFO görevini yürütecek.