Borsa İstanbul’da yüzde 1.6 düşüş

BIST 100 endeksi, ilk seansı 91.671 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün tarihi rekorunu yenileyen borsada bugün satıcılı seyir hakim. Kar satışlarında yurtdışı piyasalardaki bozulmanın da etkisi var.

BIST 100, küresel piyasalara paralel olarak sert düşüşle başladığı ilk seansı, 1.507 puan kayıpla 91.671 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1,62 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 1,5 milyar lira oldu.

Güne, dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin yaptığı açıklamaların ardından parasal genişlemeye yönelik endişelerle sert düşüşle başlayan endeks, en düşük 90.815,84 puanı gördükten sonra gelen tepki alımları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Raiting Agency'nin (JCR) Türkiye'nin notunu iki basamak artırarak "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesinin desteği ile sınırlı da olsa toparlayarak en yüksek 91.789,10 puanı gördü.

Analistler, ikinci seansta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ve ABD'de açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Dolar/TL’de işlemler 1.85’in üzerinde devam ederken, gösterge faiz yüzde 5.20 bileşikten işlem görüyor.