Borsa İstanbul’dan yeni zirve!

Düşük faiz ortamı ve kredi notu beklentisi desteğini arkasına alan BIST, 87.400 puan ile tarihin en yüksek seviyesini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalardan pozitif ayrışan ve özellikle de Moody’s’ten not artırımını fiyatlayan Borsa İstanbul, tarihi zirvesini 87.000’in üzerine çıkarak yeniledi.

BIST 100 endeksi en yüksek 87.414 puanı gördü. Endeksin lokomotifi olan banka hisselerinin yükselişi yüzde 2'yi aştı.

Analistler, salı günü açıklanan enflasyon raporunun yıl sonu hedefleri açısından iyimserliği artırması ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın faizlerin düşük kalmaya devam edeceğine yönelik verdiği sinyalin banka hisselerinin yükselişini desteklediğini belirtiyor.

Endeksin dolar bazlı direnci olan 49.000 seviyesine doğru yükselişini devam ettirmesi için kredi derecelendirme kuruluşlarına yönelik not artırım beklentisinin devam etmesi gerektiğini ifade eden analistler, bu bağlamda devam eden çözüm süreci ve makroekonomik verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor. BIST 100 endeksi bu dakikalarda dolar bazında 48.500 seviyelerinde bulunuyor.

Geçtiğimiz gün yüzde 5’in altını test ederek tarihi dip seviyesini tazeleyen gösterge faiz ise yüzde 5.14 bileşik seviyesinde.