Borsa kapandığı gibi açıldı

Borsa, küresel piyasalara paralel olarak güne yatay başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa, dün gerçekleştirdiği yaklaşık yüzde 2.5'lik yükselişin ardından bugün yurt dışındaki sakinliğe paralel olarak güne yatay bir başlangıç yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi dünkü kapanış seviyesinden açıldı. Açılışta endekste sadece 1 puanlık artış oldu.

Geçtiğimiz hafta dolar karşısında 3.60 seviyesine kadar düşen Türk Lirası'nda toparlanma bu hafta sürerken, bu sabah itibariyle 3.45'in altını gören TL, Türkiye piyasalarındaki toparlanmayı da destekliyor.

Yurt içinde bugün açıklanması beklenen kritik bir veri bulunmazken, gözler yarın Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı kararlarına döndü.

Yurt dışında açıklanacak önemli veriler arasında 10:00'da Almanya sanayi üretimi ve 12:30'da İngiltere sanayi üretimi verileri bulunuyor.

Dış borsalarda son durum

Asya borsaları yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararı öncesinde kısa pozisyonlarını kapatmalarına paralel olarak yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi hafta başında İtalya'da başbakanın referandumu kaybederek ülkeyi siyasi belirsizliğe sürüklemesinin ardından geriledikten sonra bugün yüzde 0.3 artıda bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.4 artıda seyrediyor.

Dünya geneli için gösterge olan MSCI dünya borsalar endeksi ise yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine yükselerek Kasım ayında gördüğü dip seviyelere kıyasla yüzde 3.4 artıda bulunuyor.

TL'de güçlenme sürüyorTL'de güçlenme sürüyor

 

TL için olmazsa olmaz şartTL için olmazsa olmaz şart

 

Küresel piyasalarda iyimserlik hakimKüresel piyasalarda iyimserlik hakim