Borsa negatif seyri sürdürerek açıldı

Dün jeopolitik endişeler ve TL'deki değer kaybına paralel olarak yüzde 2'nin üzerinde gerileyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde, bugün de satıcılı açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİST 100 endeksi, 418 puan düşüşle 110.293 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,38 oranında değer kaybetti.

Borsa İstanbul dün TL'de devam eden değer kaybı ve bazı şirketlerin borç yapılandırma haberlerinin bankalar üzerinde yarattığı baskının etkisiyle yüzde 2.16 gerileyerek 110,712.7 puandan kapanmıştı.

ABD ve Batılı ülkeler Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad yanlısı güçlerin muhalif bir kente yaptığı ve kimyasal silah kullanıldığından şüphelenilen saldırıya askeri karşılık seçeneklerini değerlendiriyorlar.

Son olarak ABD ve Rusya Suriye hakkında birbirlerinin hazırladığı BM Güvenlik Konseyi karar tasarılarını engelleyerek, BM seviyesinde çözümsüzlük sinyali verirken, Avrupa hava kontrol kurumu hava yollarına Suriye'ye gelecek 72 saatte yapılabilecek bir hava saldırısı nedeniyle uyarıda bulundu.

İş Yatırım tarafından yayımlanan değerlendirmede, "Türk Lirası'ndaki kayıplarla başlayan, devlet iç borçlanma senetlerini vuran dalga sonunda Borsa İstanbul’u da etkisi altına aldı. Tepki alışlarının kalıcılığı konusunda şüphelerimiz var." denildi.

Suriye'nin tekrar uluslararası toplumun gündeminin tepesine yerleşmesinin yanı sıra yurtiçi riskler TL ve TL cinsi varlıkların negatif ayrışmasına neden oluyor.

TL dün benzer para birimlerinden negatif ayrıştıran 1.7'yi bulan değer kaybının ardından bugüne değer kaybıyla başladı.

Dolar/TL bu sabah 4.14'ü aşarak yeni tarihi zirveyi görürken, gösterge 10 yıllık tahvilin faizi ise 9 baz puan yükselişle yüzde 13.50'ye yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir