Borsa rekor kırdı, dolar yılın en düşüğünde

Borsa İstanbul 100 endeksi, tarihi zirveyi 98.800 puanın üzerine çıkardı. Dolar kuru ise 3.5110 ile yılın en düşük seviyesini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Online

Haftanın son işlem gününe küresel piyasalardaki iyimserlik ve TL'nin değerlenmesinden aldığı destekle güçlü bir başlangıç yapan Borsa İstanbul 100 endeksi, 98.867 puana yükselerek tarihi rekor kırdı.

Bundan önceki kapanış rekorunu 24 Mayıs'ta 98.794 puanla gerçekleştiren BİST 100 endeksi, haftanın kapanışını 1.502 puan artışla (yüzde 1....) gördüğü en yüksek seviye olan 98.867 puandan gerçekleştirdi. 

Borsanın yanı sıra dolar ve faizde de geri çekilme yaşanıyor.

ABD verisi kuru yılın en düşüğüne çekti

ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılamamasının ardından dolar/TL haftanın son işlem gününde 3.51 ile yılın en düşük seviyesine geriledi.

Doların küresel anlamda zayıfladığına dikkat çeken analistler, beklentilerin altında verinin ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırım sürecinde öngörülenden daha yavaş adım atacağı beklentilerini kuvvetlendirdiğini, bunun da doların değer kaybetmesine neden olduğunu vurguluyor.

Kurda işlemler borsa kapanış saati itibariyle 3.5120 seviyesinden geçiyor.

Düşüş eğilimi devam etti

Öte yandan tahvil faizleri sınırlı da olsa düşüş eğilimine devam ediyor. 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 10.39 seviyesine indi. İki yıllık tahvilin ortalama bileşik faizi yüzde 11.03 oldu.

Yurtiçi gösterge tahvil getirileri açısından önemle beklenen Türkiye enflasyon verisi pazartesi günü açıklanacak. Analistlere göre, enflasyonun beklentilerin altında kalması gösterge tahvil getirilerinde düşüşü destekleyebilir.

ABD'de tarım dışı istihdam gerilediABD'de tarım dışı istihdam geriledi