Borsa, tarihi zirveye yakın açıldı

BİST 100 endeksi, dün gelen tepki alımlarını sürdürerek 100.000 seviyesinde bulunan tarihi zirveye yakın bir noktada güne başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, tarihi zirvelere yakın seyrini sürdürüyor.

Dün gerçekleşen tepki alımlarıyla 99.000 puanın üzerine çıkan endeks, yeni güne yükselişi sürdürerek başladı. BİST 100 endeksi, 333 puan artışla 99.665 puandan güne başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,34 oranında değer kazandı.

Yeni haftaya 3.50'nin altında başlayan ancak gelen döviz talebi nedeniyle bu seviyelerde kalamayan dolar/TL dün Güney Afrika'daki politik belirsizliklerin gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik risk iştahını azaltmasıyla yönünü yukarı çevirmiş, Dudley'in açıklamaları sonrası ise 3.52'yi aşmıştı.

Kurda bu sabah ilk işlemler 3.51 seviyelerinde gerçekleşiyor.

Yurtiçinde bugün saat 17:30'da merkezi yönetim borç stoku açıklanacak.

Yurt dışında ise verilerden ziyade daha çok Fed üyelerinin açıklamaları takip ediliyor. Dün bölgesel başkanlardan Evans ve Dudley’in açıklamaları takip edildi. New York Fed Başkanı William Dudley, enflasyonun halen hedefin altında olduğuna vurgu yaparken, ekonomik güvenin yüksek olduğunu belirtti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans ise daha güvercin bir ton terci etti ve Fed’in faiz artırımını çok kademeli yapması gerektiğini söyledi.

Bugün de yurtdışında önemli bir veri bulunmazken, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Amsterdam'da konuşacak. Akşam saatlerinde ise Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın konuşma yapması bekleniyor.