Borsa temkinli açıldı

Geçtiğimiz haftayı dalgalanarak geçiren Borsa İstanbul'da yeni haftanın ilk işlemleri yatay başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi haftaya 15 puan artışla 80.547 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Haziran sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.48 düşüşle 98.3500 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Haziran sonu kontratları ise yüzde 0.05 yükselişle 2.7380 seviyesinde seyrediyor.

Borsada gözler bir yandan bugün yurt içinden gelecek olan işsizlik ve Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi gibi verilere çevrilirken, diğer yandan Fed toplantısı öncesi ABD'den bugün açıklanacak olan New York Fed Sanayi Endeksi ve sanayi üretimi verileri izlenecek.

Analistler hükümet kurma konusunda sınırlı gelişmeler ve önemli ekonomik göstergelerden dolayı yatırımcıların bu hafta temkinli bir tavır takınacağını öngörüyor. 

TERA Menkul Değerler araştırma raporunda gerek yurt içi gerekse yurt dışından açıklanacak verilerin yoğunluğuna dikkat çekilirken, "Hem yurt içi hem de küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle bu hafta yatırımcıların temkinli bir duruş sergileyeceğini düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Pegasus'un Türkiye çıkışlı dış hat biletlerin ücretlendirilmesinde baz alınan para birimini 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle dolardan euroya çevireceğini duyurmasının ardından hisselerinde bugün kısmen hareketlilik görülebilir.