Borsa yatay kapandı

Dolar/TL'de yeni zirve test edilirken, borsa bankalarla gün içi kaybı azalttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suriye'ye askeri müdahale endişesi ve yükselen kur etkisiyle dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 gün sonuna doğru kayıplarını bankalar öncülüğünde kapatırken; petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak özellikle sanayi hisseleri satış baskısıyla karşılaştı.

BIST-100 endeksi yüzde 0.1 düşüşle 65,452.40 puanda kapandı. Bankacılık endeksindeki yüzde 2.84 artışa karşın, sanayi endeksi yüzde 1.56 geriledi.

Öte yandan Merkez Bankası'nın mevcut politikaları ile gelişmekte olan ülke para birimlerinde sert satışlara neden olan Fed kaynaklı endişeleri gideremeyeceği beklentisi ve Suriye'ye kısa sürede askeri müdahale endişeleriyle TL değer kaybetmeye devam etti.

Bu sabah yeni zirve olan 2.07'ye kadar yükselen dolar TL güniçinde dalgalı bir seyir izledikten sonra zirveyi ABD piyasalarının açılış saatlerinde 2.0730'a taşıdı. Sepet bazında TL ise aynı şekilde sabah test ettiği 2.4174 zirvesini gün içinde yenileyerek en yüksek 2.4194 seviyesinden işlem gördü. TL, hem siyasi hem de para politikasına dair endişelerle sert değer kaybeden Hindistan para birimi rupinin ardından en çok değer kaybeden para birimi olmaya da devam ediyor. Kapalıçarşıda dolar 2.05 liradan euro 2.7440 liradan günü tamamladı.

Analistler, Suriye ile ilgili gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, yarın yurt içinde açıklanacak temmuz ayı dış ticaret istatistikleri ile yurt dışında açıklanacak önemli makroekonomik verilerin takip edileceğini kaydediyor.