Borsa yüzde 1.4 toparlandı

Suriye endişeleriyle hafta başında kaybı artan BIST, yurtdışına bağlı yüzde 1.44 toparlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hafta başında kur ve Suriye'ye müdahale endişesi ile hızlı düşen BIST-100 tepki alımları ve yurtdışında olumlu ekonomik verilerden kaynaklı pozitif seyrin de etkisiyle bugün sanayi hisseleri öncülüğünde yükseldi. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,44 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi ise yüzde 1,54 oranında yükseliş kaydetti.

Güne küresel piyasalara paralel olarak alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün içinde en düşük 66.010,24 puanı görürken, genel olarak yükseliş isteğini devam ettirdi ve en yüksek 67.229,33 puana kadar yükseldi. Analistler, haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksinin 64.000 desteğinin çalıştığını ve tepki alımlarının dün banka hisselerinde bugün de holding hisselerinde yoğunlaşmasının dikkati çektiğini belirtiyor.  

Önümüzdeki hafta yurtiçinde ağustos ayı enflasyon verileri ile yurtdışında ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi takip edilecek.

Analistler, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamalardan sonra gelecek hafta pazartesi günü başlayacak bir günlük ek parasal sıkılaştırma (EPS) gününde döviz kurlarındaki oynaklığı azaltacak yeni bir araç ile karşılaşabileceklerini ve bunun piyasalara etkilerinin izleneceğini kaydediyor.

Bu hafta 2.07 zirvesini gören dolar, bugün gevşeyerek 2.03 seviyesine geriledi. Serbest piyasada dolar 2,0340 liradan euro 2,6910 liradan günü tamamladı.