Borsa'da Akbank heyecanı

Akbank'ın borsa işlem sırası yüzde 10'luk ani yükselişin ardından durduruldu. Hisseler, devre kesicinin sona ermesinin ardından ani yükseliş öncesi seviyelerine çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin piyasa değerine göre en büyük ikinci bankası Akbank'ın hisse senetleri, saat 16:15'te kısa bir sürede yüzde 10 yükselerek 10 TL'ye tırmandı. Akbank hisselerinde görülen sert hareketin ardından devre kesici uygulanırken, devre kesicinin sona ermesinin ardından hisse fiyatı ani yükseliş öncesi seviyelerine çekildi.

Bankanın hisseleri, Eylül 2013'ten bu yana görülen en güçlü yükselişini kaydederken akıllara önce 'tombul parmak' ihtimali geldi. Borsacılar, hissedeki ani yükselişin bilgisayarların otomatik gerçekleştirdiği algoritmik işlemlerden kaynaklanabileceğini belirtirken Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ise Bloomberg'e yaptığı açıklamada tombul parmak ve algoritmik işlem gibi görünmediğini söyledi.

Bunun üzerine bazı analistler, aynı yatırımcının opsiyon piyasasında da 10 TL'den işlemi olduğunu ve bu opsiyonu çalıştırmak için 350 bin lotluk işlemle tüm zayıf kademeleri toplamış olabileceği tahmininde bulundu. Eski borsacılar, 'tahtaya üçgen attı' yorumunu yaptı.