Borsada Fed baskısı

Fed yetkilisinin açıklamalarıyla kapanışa doğru satışlarla karşılaşan BIST yüzde 0.74 ekside kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD tahvil faizlerindeki geri çekilmenin desteklediği tepki hareketiyle gün içinde yükselen Borsa İstanbul, üst düzey bir Fed yetkilisinin "ilk faiz artışını bahar aylarında beklediğine" dair açıklamasının etkisiyle seans sonuna doğru satışlarla karşılaştı.

BIST-100 endeksi ikinci seansta 78,294.99 puan ile gün içi zirvesini görürken, kapanışa 30 dakika kala yoğunlaşan satış baskısıyla günü yüzde 0.74 düşüşle 76,921.94 puandan tamamladı.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ABD'de faizlerin ilkbahar aylarında, yani yatırımcıların beklentilerinden önce başlaması ancak artışın yavaş ve kademeli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Fisher, Fox Business Network televizyonundaki söyleşisinde, "İlk adımın atıldığı tarihin yaz (ayları) değil de ilkbaharda olmasını bekliyorum, piyasalar (bu durumu) görmezden geliyor" dedi.

Fisher faiz artışları hakkında "çeyrek dönemli yavaş ve üzerinde düşünülmüş artışlar olmalı" dedi.

Fed'in bu haftaki para politikası toplantısında alınan kararlara karşı çıkan iki üyeden biri olan Fisher enflasyonu endişe edici bulmadığını ifade etti.

Dolar/TL, 2.2402'yi gördü

Dolar/TL, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın ilk faiz artışının baharda olmasını beklediğini açıklaması ardından kademeli olarak 24 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.2402'yi gördü. Açıklama öncesi dolar/TL 2.23 seviyesinin hemen altında seyrediyordu.

             

Bu konularda ilginizi çekebilir