Borsa’da Ulussever dönemi

İbrahim Turhan’ın ardından Borsa İstanbul’da yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevleri ayrıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever oldu, Genel Müdürlüğe bugün Tuncay Dinç’in atanacağı belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

BORSA / FİNANS SERVİSİ - Borsa İstanbul’un (BIST) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever oldu. Borsa İstanbul’un (BIST) dün yapılan 2. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu başkanlığına 31 Mart 2018’e kadar görev yapmak üzere Talat Ulussever seçildi. Boşta bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Halil Tunalı ile Tuncay Dinç getirildi. Borsa Yönetim Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıda da genel müdürlüğe Dinç’in seçileceği öğrenildi. Borsa İstanbul’un eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, haziran ayında yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olmak için 10 Şubat’ta istifa etmişti. İbrahim Turhan’ın istifasından sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne vekaleten Hüseyin Zafer atanmıştı.

Açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Akyüz yaparken, genel kurul toplantısına aracı kuruluş temsilcilerinin dilek ve şikayetleri damgasını vurdu. Tek tek söz alan borsacılar, özellikle geçen yıl getirilen yeni uygulamalardan şikayet ederek "Borsa ile aracı kurumlar arasındaki ilişki ve iletişim çok azaldı" dedi.

Rekabet Kurumu’na gidecekler

Aracı kurum temsilcileri adına söz alan Piramit Menkul Değerler’in Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu, 2014 yılı faaliyet raporuna itiraz etti. Yönetim kurulunun ibrasına red oyu veren ve faaliyet raporuna da muhalefet şerhi koyan Mehmet Osmanoğlu, “2014 yılında aracı kuruluşların yaptığı işlemlere ilişkin ücret ve komisyonlara getirilen zamları haksız buluyoruz. Bu konuda Rekabet Kurumu’na gideceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı olan Talat Ulussever, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansında Baş Proje Direktörüydü. Tuncay Dinç ise Turkish Do&Co’nun Genel Müdürüydü.

Halka arz 2016’nın ilk yarısında

Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer ise "Borsa İstanbul’un halka arzı için 2016 yılının ilk yarısının uygun olduğunu düşünüyoruz. Halka arza aracılık edecek aracı kuruluşların başvurularını alıyoruz” dedi. Zafer, Borsa İstanbul pay piyasası işlem hacminin 399 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve BIST’in piyasa değerinin yaklaşık yüzde 14’lük yükselişle 269 milyar dolara ulaştığını dile getirdi. Geçen yıl sonu itibariyle, Pay Piyasası işlem hacminin 873 milyar liraya yükselerek rekor seviyeye ulaştığı bilgisini veren Zafer, “Bunun sonucu olarak Borsamız gelişmekte olan ülke borsaları arasında 7. sırada yer almıştır” diye konuştu. Borsa İstanbul’un 2014 yılı net kârı 94.1 milyon lira oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir