Borsanın gongu Sekuro Plastik için çaldı

Sekuro Plastik, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda 'SEKUR.E' kodu ve 2,69 TL fiyatla işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Sekuro Plastik AŞ, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni ile Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem görmeye başladı.  

Şirketin paylarının borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen törene Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Sekuro Plastik Ambalaj AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çil ve şirket temsilcileri katıldı. Sekuro Plastik, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda "SEKUR.E" kodu ve 2,69 TL fiyatla işlem görmeye başladı.  
 
Sekuro Plastik için düzenlenen gong töreninde konuşan Yılmaz, 2013 yılında Pay Piyasası'nda 7 şirketin, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) ise 6 şirketin paylarının halka arz edildiğini ve yaklaşık 1,25 milyar lira hasılat toplandığını belirtti. Halihazırda Pay Piyasası'nda 16 ve GİP'te 10 şirketin işlem görmek amacıyla başvuru yaptığını kaydeden Yılmaz, Sekuro Plastik ile birlikte payları Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısının 417'ye ulaştığını bildirdi. Yılmaz, bu sene için de şirket halka arzları ve borçlanma araçları halka arzı ile birlikte 40 milyar liraya yakın kaynağı şirketlerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Mustafa Kemal Yılmaz; "Faaliyetlerine 16 yıl önce başlayan, yerli ve yabancı birçok markaya hizmet veren Sekuro Plastik Ambalaj AŞ Borsa İstanbul olarak başlattığımız Halka Arz Seferberliği'ne katıldı. Sekuro Plastik'e başarılar diliyor, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.   

"Halka arz hazırlıkları ile firmamıza kuvvet kazandıracak yapılanmalar gerçekleşti"

Sekuro AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çil de yaptığı konuşmada ülke ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ'lere halka arz konusunda destek veren Borsa İstanbul'a teşekkür etti.  

Çil, "Yaklaşık 1 yıldır süregelen halka arz hazırlıkları ile firmamıza kuvvet kazandıracak yapılanmalar gerçekleşti, iş süreçlerimiz iyileşti ve gelişti, ufkumuzu açan yönetim ve denetim mekanizmaları ile tanıştık. Kuruluşumuzun geleceğini güvenli kılacak bu girişimlerin iş hacmimizde, karlılığımızda ve Sekuro Plastik Ambalaj Sanayinin büyümesinde seviye atlatacağını umuyoruz" dedi.