Borsanın halka arzı ertelenebilir

Borsa İstanbul CEO’su Tuncay Dinç, Borsa İstanbul’un halka arzının ertelenebileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'un CEO'su Tuncay Dinç, gelecek yılın ikinci çeyreği için planlanan Borsa İstanbul'un halka arzının gerekmesi durumunda ertelenebileceğini belirterek, çarpanların çok aşağı geldiğini ifade etti.

Dinç, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Son süreç herkesi etkiledi, borsalar ve Çin piyasası aşağı gidiyor. Dünya konjonktüründen bağımsız hareket edemiyorsunuz. Ne olursa olsun bu tarihi kaçırmayacağız diyemeyiz. Şu anda çarpanlar çok kötü de olsa biz halka arza çıkıyoruz diyemeyiz" dedi ve ekledi: 

"Fiyatı Bakanlar Kurulu belirleyecek"

Biz 16-17 çarpan beklerken, şu anda 10-12 çarpanlar arasında gidiyor. Şu anda halka arzlar çok aşağı gelmiş durumda. Şu anki takvime göre halka arz ikinci çeyrekte olur, ancak gerekirse bu tarih ertelenebilir." Dinç, ayrıca halka arz için fiyatın Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini ifade ederek şunları söyledi: 

"Halka arz fiyatına bakanlar kurulu onay verecek. Ancak şu andaki bakanlar kurulu buna karar verecek bir bakanlar kurulu değil. Çünkü şu anki bakanlar kurulunun görevi 1 Kasım'dan sonra yeni hükümet başlayınca bitmiş olacak. Bu da diğer bir konu."