'Büyüme ikiye katlanır'

David Folkerts, "Bu politika karışımının verimlilik büyümesini yeniden canlandırmasını ve ABD'de büyüme potansiyelini artırmasını bekliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Deutsche Bank'a göre Seçilmiş Başkan Donald Trump'ın uygulamayı vaad ettiği politikaların ABD'nin ekonomik büyümesinde yeni bir çağı tetikleme potansiyeli var.

Trump'ın regülasyonları azaltma, gelir vergisinde ve kurumlar vergisinde reform taahhütleri ile altyapı için en az 1 trilyon dolar harcama sözünün hayata geçirilmesi halinde ABD'de GSYH büyümesinin ikiye katlanacağına işaret eden Deutsche Bank Baş Ekonomisti David Folkerts, "Bu politika karışımının verimlilik büyümesini yeniden canlandırmasını ve ABD'de büyüme potansiyelini artırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Folkerts, Trump döneminin yüksek belirsizlik ortaya koyduğunu ancak bunun vasat statükonun devam etmesinden daha iyi olduğunu da savundu.

Trump'ın politikalarının ham rakamlarla 2017'de büyümeyi yüzde 2,4'e ve 2018'de yüzde 3,6'ya iteceğini öngören Deutsche Bank, Obama'nın Herbert Hoover'dan bu yana yüzde 3 büyümeyi
göremeyen ilk başkan olduğunu da hatırlattı.

ABD ekonomisinde büyümenin hızlanacağı beklentilerine bağlı olarak global ekonominin de güçleneceğini öngören Deutsche Bank, global ekonomi için 2017 büyüme tahminini de yüzde 3'ten yüzde 3,4'e yükseltti.