Canikli: Banka senedi ilk önce FX olacak

Uluslararası piyasalardan Türk aktiflerine talep olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Canikli, 'banka senedi'nin ilk önce FX piyasasında deneneceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Kurulu'nda konuştu.

Önümüzdeki dönemde piyasalardaki istikrarı tehdit edecek bir gelişme görünmediğini söyleyen Canikli, "2017'de OVP'deki büyüme rakamını yakalayacağız, hatta üstüne bile çıkabiliriz" diye konuştu.

Canikli, "Bankaların daha çok mevduat kapma amacı için yüksek faiz verme şeklindeki rekabeti doğru bulmuyoruz" dedi.

Nurettin Canikli, "Artık Türkiye ekonomisinin teknoloji yoğun yeni bir üretim patikasına girmesi lazım, bunun için de uzun vadeli finansmana ihtiyaç var, sermaye piyasalarına iş düşüyor" ifadelerini kullandı.

Uluslararası piyasalardan Türk bankalarının aktiflerine talep olduğunu bildiren Canikli, "Banka senedini ilk önce FX yapacağız daha sonra TL'yi konuşacağız" açıklamasını yaptı.

Banka senedi nedir?
'Gayrimenkul sertifikası'ndan sonra finansal piyasalara sunulacak ikinci yeni enstrüman olan 'Banka senedi' ile bankalar aktiflerini herhangi bir formatta menkulleştirerek piyasaya arz edebilecek. Banka senedini Merkez Bankası'nın da gerektiğinde piyasaya likidite enjekte etme aracı olarak kullanabileceği açıklanmış ancak daha sonra bu plandan vazgeçilmişti.