Commerzbank: Almanya ile gerginlik TL için risk yaratıyor

Türkiye ile Almanya arasında son günlerde gerçekleşen tartışmaların TL üzerinde henüz fazla bir etkisi olmadığını belirten Commerzbank, ancak bunun sürmeyebileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk-Alman ilişkilerinin son dönemde kayda değer şekilde kötüleştiğine işaret eden Commerzbank, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik yeni bir politik strateji izleyeceğini açıklamasının Türk Lirası'na yansımaları olması riski bulunduğunu söyledi.

Almanya'nın açıkladığı tedbirlerin uygulanmasının zaman alacağını ve hali hazırda ifade edilen tüm tedbirlerin gerçekten uygulamaya konup konmayacağının net olmadığını belirten Commerzbank, "Bu tedbirlerin Türkiye üzerine ekonomik etkisini tahmin etmek için çok erken" dedi.

Bununla birlikte Commerzbank, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik ihracata sağladığı kredi garantilerini geri çekmesinin, Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye girişi üzerinde hemen etkili olacağına işaret etti.

Şu ana kadarki gelişmelerin, piyasalardaki risk iştahının güçlü olması nedeniyle Türk Lirası'nı çok fazla etkilemediğini ifade eden Commerzbank, ancak bu durumun devam edeceğinin garantisi olmadığını vurguladı.