Denizbank-JBIC arasında 200 milyon dolarlık kredi sözleşmesi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - DenizBank, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile yaptığı işbirliğiyle müşterilerinin Japonya'dan yapacakları ithalatın 10 yıl, yenilenebilir enerji projeleri ile ilgili tedarik edilecek mal ve hizmetlerin 18 yıl vadeye kadar finansmanına yönelik olarak 200 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzaladığını bildirdi.

DenizBank açıklamasına göre, dış ticaretin finansmanı alanında müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni işbirliklerine imza atmaya devam ediyor.

DenizBank Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste, DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Özel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, JBIC Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Yöneticisi Toshiyuki Kosugi ve JBIC Londra Temsilcisi Hidegazu Isone ile her iki banka temsilcileri katıldı.

Anlaşma ile DenizBank müşterilerinin Japonya'dan ithal edecekleri her türlü mal ve hizmet alımının uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmanı mümkün olacak. DenizBank 2010 yılında da JBIC ile GREEN (Çevreyi Koruma ve Ekonomik Büyümeyi Uzlaştırma Global Eylemi) programı kapsamında, JBIC'in de dünyadaki ilk işbirliği olan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanına yönelik kredi sözleşmesini imzalamıştı.