Dış borsalar sakin

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününe sakin bir seyirle girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD tarafında Trump’ın politikaları etkili olmaya devam ediyor. ABD yeni başkanı, Meksika sınırına duvar örmeyi öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Bu gelişmeler küresel piyasalara Trump’ın ilk 100 günlük eylem planını uygulayabileceği sinyallerini verirken doların küresel çapta değer kazanmasına neden oldu.

Hisse piyasalarında ise, ABD'nin üç başlıca hisse endekslerinin tümü dün tarihi gün içi zirveleri aşarak rekor kırarken, Çarşamba günü 20.000 düzeyinin üzerinde kapanan Dow Jones endeksi dün de yüzde 0.2 yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq ise dünkü seansı ekside kapatarak Çarşamba günkü rekor kapanışların altına geriledi.

Uzmanlar, S&P 500 endeksinde yer alan şirketlerin üçte birinin yıl sonu bilançolarını açıkladığını ve sonuçların beklentilerin üzerinde olduğunu belirtiyorlar.

Avrupa borsaları

Avrupa tarafında ise İngiltere’nin Brexit süreci fiyatlanmaya devam ediyor. İngiltere hükümeti 50. maddeyi parlamento onayına sundu ve 31 Ocak’ta görüşmelerin başlayacağını açıkladı. Öte yandan İngiltere tarafında büyüme verilerinin beklentileri karşılaması sonrası sterlin varlıkları değer kazansa da güçlü dolar karşısında kazançlarını koruyamadı.

Avrupa hisse piyasalarında dün, önceki günkü hızlı yükselişlerin ardından sakin bir seyir izlendi. Almanya'da DAX endeksi yüze 0,36 değer kazanırken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,21 geriledi.

Asya borsaları

Bugün Japonya'da açıklanan enflasyon verisinin beklentilerden iyi gelmesi ve dolar/yen paritesindeki yükselişten destek bulan Nikkei 225 endeksi yüzde 0.4 yükselirken, haftanın tamamına bakıldığında yüzde 1.4 artıda bulunuyor.

Hafta başından bu yana yüzde 1.9 yükselen Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün yatay seyrediyor. Çin, Tayvan, Vietnam ve Güney Kore borsaları ise yeni ay yılı tatili nedeniyle kapalı. Çin borsaları 3 Şubat, Tayvan ve Vietnam 2 Şubat, Kore ise 31 Ocak'a kadar kapalı olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir