Dolar 2.70'in altında

Suruç patlamasının yarattığı endişelerle dün 2.70 seviyesini aşan dolar, bu sabah itibariyle 2.6950 seviyelerinde...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin 10 yıl aranın ardından faiz artışına yaklaşması gelişmekte olan para birimlerini baskı altına alırken, Suruç'taki patlamanın yarattığı tedirginlikle dolar/TL dün 2.70'i test etti. Dolar/TL yeni güne 2.6950 seviyelerinde başladı.

Bankacılar bugün ise piyasada küresel gelişmelerin ve koalisyon görüşmelerinin izleneceğini belirttiler.

Bankacılar Yunanistan'ın borç ödemeye başlamış olması ve Çin piyasalarının sert satış baskıları ardından daha sakin bir seyre geçmesiyle dış piyasalardan baskının azalabileceğini ancak dolardaki değer kazancının ise yakından izlendiğini belirttiler.

İç piyasada ise bankacılar günün en önemli siyasi gündeminin AK Parti ile CHP arasında devam eden koalisyon görüşmeleri olduğunu belirttiler.

Bu kapsamda saat 11:00'de AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP'den parti sözcüsü Haluk Koç'un görüşmesi yakından izlenecek.

Dolar dün St Louis Fed Başkanı James Bullard'ın faizlerin büyük ihtimalle Eylül ayında artırılacağını söylemesinin ardından kaydettiği kazanımları koruyor. Dolar endeksi dün 98.147 ile yaklaşık üç ayın zirvesini gördükten sonra 98.036'da yatay seyrediyor.

Türkiye piyasalarının son açık olduğu 16 Temmuz Perşembe günü 2.65'in hemen altında işlem gören ve dün 8 Temmuz'dan beri ilk kez 2.70'i aşan dolar/TL bu sabah güne 2.6940/2.6957 seviyesinde başladı.

Gelişmekte olan para birimleri arasında dün en çok değer kaybeden para birimi olan TL'nin negatif ayrışmasına Suruç'taki patlamanın yarattığı endişeler neden oldu.