Dolar 3,50 sınırında güne başladı

Fed'in faiz kararı sonrasında global olarak yükselişini sürdüren dolar, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı daha yumuşak bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı sonrası dolar küresel anlamda güçlü seyrini korurken, TL karşısında etkinin sınırlı kaldığı gözleniyor.

Dün ağırlıklı olarak 3,51 seviyelerinde hareket eden kurda bu sabah ilk işlemler 3,50 seviyelerinde gerçekleşiyor.

Euro/TL ise 3,6570 TL'den işlem görüyor.

Bugün yurtiçinde veri akışı bakımından önemli bir açıklama bulunmazken, ABD tarafında ise inşaat izinleri verisi takip edilecek.

Dolar endeksi zirvede

Küresel piyasaların ABD'de yüksek faiz fikrine alışmaya çalışmasının devam etmesiyle dolar endeksi 14 yılın zirvesine yakın seyirlerini sürdürüyor.

Dolar endeksi 103.56'ya kadar yükselerek Aralık 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından tekrar 103 seviyesinin hemen altında.

Euro ise dolar karşısında 1.0366 ile Ocak 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından hafif toparlandı ve 1.0427 dolar oldu.

Gelişmiş ülke paraları negatif ayrıştı

Fed'in 25 baz puan faiz artırması ve 2017 yılı için 3 kez faiz artırımına gidebileceği beklentileri ile kazançlarını genişleten dolar, bu sabah da güçlü duruşunu koruyor. Dün doların değer kazanımlarında gelişmekte olan ülke para birimlerine göre gelişmiş ülke para birimlerinin negatif ayrışması dikkat çekti.

Dün Gelişmiş ülke para birimleri yüzde 1 üzerinde değer kaybederken, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri kaybı ise yüzde 0.5’e yakın seyretti.