Dolar 3.80'den döndü

Alman kamu bankalarının Türkiye'ye finansmanı kısacağı yönünde söylentiler akşam saatlerinde doların 3.80'in üzerine çıkmasına neden oldu. Kur yeni güne 3.76 seviyelerinden başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar küresel çapta değer kazanmaya devam ederken, TL'de dün akşam dalgalanma yaşandı.

Bloomberg, Alman kamu bankalarının Türkiye'ye yönelik finansmanı kısacağı yönünde bir haber yayımladı. Resmi bir ağızdan değil de kaynaklara dayandırarak geçen haberin etkisiyle dolar bir anda 3.80 seviyesinin üzerine çıktı.

Akşam borsanın kapanış saatlerinde 3.73 civarında olan kur, 3.8080'i gördü. Öte yandan sterlin 5 lirayı geçerken, euro 4.4970'e kadar çıktı.

İlk tepkinin ardından dün 3.75'lerde dengelenen dolar/TL, yeni güne 3.76 seviyelerinde başlıyor. Kur, saat 10:04'te 3,7616 seviyesinde yer aldı.

Dunya.com'a kurdaki ani hareketi değerlendiren İntegral Menkul Değerler Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, "Haberin etkisiyle böyle oldu. Bekleyeceğiz, belki de asılsız bir haber. Almanya tarafından henüz resmi bir şey yok. Son günlerde bu tür asılsız haberler nedeniyle kurda keskin hareketler oluyor. Doğru olup olmadığını takip edeceğiz." dedi.

EBRD'den Türkiye açıklamasıEBRD'den Türkiye açıklaması