Dolar 6, euro 7 liranın altını test etti

Hafta başında 7 lirayı geçen dolar/TL bu gün 6 liranın altını görürken, hafta başında 8 lirayı geçen euro ise 7 liranın altını test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

ABD ile gerilen ilişkiler sonrasında ciddi değer kaybı yaşayan TL, hızla toparlanıyor.

Hafta başında 7 lira seviyesini aşan, dün akşam saatlerinde 6.43 civarında olan dolar/TL, bugün 5.9223 seviyesine kadar geriledi.

ABD'li rahip Brunson'un tahliye talebinin reddedilmesi haberiyle tekrar 6 liranın üzerine çıkan dolar/TL, saat 17:44'de 6.0468 civarında bulunuyordu. Kur, 12 Ağustos'ta gördüğü tarihi zirveden bu yana yaklaşık yüzde 15 gerilemiş oldu. 

2 gün önce 8 lirayı aşan euro/TL ise, 6.7160'a kadar geriledikten sonra aynı dakikalarda 6.8496 seviyesinden fiyatlandı. 

TL'deki bu değerlenmede TCMB'nin TL zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 250 baz puan aşağı çekmesi ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirleri ile birlikte BDDK'nın swap hamlesi etkili oldu. 

Ayrıca TCMB'nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser havayı destekledi.

Analistler Türk Lirası'nda spekülatif atakların sınırlandığını belirterek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini belirtiyor.

Bin kişi beklenen telekonferansa 3 bin yatırımcı başvurduBin kişi beklenen telekonferansa 3 bin yatırımcı başvurdu

BDDK'dan yeni hamleBDDK'dan yeni hamle

 

Bu konularda ilginizi çekebilir