Dolarda hareketlilik arttı

Cari açık verisi sonrası 3.86 seviyesinin hemen altında yatay seyir izleyen dolar/TL'de hareketlilik arttı. Kur 3.88'in üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haftaya 3.86 seviyelerinde başlayan dolar/TL, eylül ayı cari işlemler verisi sonrası önemli bir değişim göstermedi. Kur, yeni haftaya başlarken 3.85 seviyelerine kadar gevşedi. Ardından yeniden hareketlenen dolar/TL 3.8841 seviyesine kadar çıktı. Kur, saat 12:30 itibariyle 3.8790 seviyesinde yer aldı.

TCMB Başkan Yardımcısı Kilimci'nin, reel sektörün kur riskinin yönetilmesi amacıyla bankanın ileriki günlerde yeni bir ürünü uygulamaya koyacağını açıkladı.

Merkez Bankası'ndan reel sektörün kur riski için yeni araçMerkez Bankası'ndan reel sektörün kur riski için yeni araç

Yurtiçi piyasada öğleden sonra 143:0'da Kasım ayı TCMB beklenti anketi izlenecek.

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in geçen haftaki görüşmesi piyasalarda sınırlı iyimserlik yaratırken, ABD ile ilişkilerin seyrini izlemeye devam edecek olan piyasalara küresel gelişmelerin yön vermesi bekleniyor.

ABD'de vergi indirimlerinin beklentilerden daha geç olabileceğine yönelik beklentileri dolar üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Bu hafta vergi indirimleri ile ilgili beklentiler fiyatlanmaya devam edebilecekken, ABD'de çarşamba günü enflasyonun dolara yön verebileceği belirtiliyor.