Dolar, faiz kararı sonrası yükseldi

Faiz artışının piyasa beklentisinin altında kalması sonrası dolar/TL 3.83'ten 3.89 seviyesine hızlı yükseldi. Kur daha sonra 3.87 seviyesine gevşedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, TCMB'nin faiz kararı sonrası yükselişe geçti.

GLP'de 50 baz puan artış ile piyasa beklentisini karşılamayan faiz kararı sonrası dolar/TL 3.8912'ye kadar tırmandı. Piyasa beklentisi 100 baz puan artış yönündeydi.

İlk tepkinin ardından kur, 3.87 civarına geriledi. Dolar/TL saat 17:22'de 3.8695'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5770 seviyesinde yer aldı.

Dün, Fed kararının beklentiye paralel gelmesi sonrası 3.81'e kadar gerileyen dolar kuru, TCMB kararları açıklanmadan hemen önce 3.83 civarında bulunuyordu.

TL'de negatif performans bekleniyor

Analistler, beklentileri karşılamayan faiz kararının piyasaları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi ve TL'de negatif performans görülmesini beklediklerini ifade etti.

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, "Karar metninde enflasyona dair daha şahin bir söyleme geçilse de piyasa eyleme odaklanacaktır ve bu kararı olumsuz algılayacaktır" dedi. Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, "TCMB piyasanın beklentilerini karşılamakta yetersiz kaldı. Bu kararın ardından TL'de negatif bir performans görülmesi bekleniyor" diye konuştu.

Bugün 15 merkez bankası faiz kararı verdiBugün 15 merkez bankası faiz kararı verdi

Ekonomistler faiz kararını değerlendirdiEkonomistler faiz kararını değerlendirdi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladıMerkez Bankası faiz kararını açıkladı