Dolarda yeni rekor

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişelerin global piyasalarda yarattığı baskının yanı sıra yurtiçinde siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin endişelerle dolar/TL bu sabah 3,13'ü aşarak rekor tazeledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yeni tarihi zirve ile başladı. ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişelerin global piyasalarda yarattığı baskının yanı sıra yurtiçinde siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin endişelerle dolar/TL bu sabah 3,13'ü aştı. Kur, 3.1385 seviyesine kadar çıktı.

Bankacılar bu sabah itibariyle TL'nin yüzde 0.8'lik kayıpla en kötü performans gösteren EM para birimi olduğunu, içerideki risklerin devam etmesi halinde negatif ayrışmanın devam edebileceğini belirtiyor.

Öte yandan ABD'de bugün saat 1530'da açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisinin de beklentilerin üzerinde gelmesinin Fed'in faiz artırım beklentisini destekleyeceğinden TL'yi daha da baskılayabileceği belirtiliyor.

ABD'de başkanlık yarışının nasıl sonuçlanacağına ilişkin belirsizliğin global piyasalara paralel olumsuz etkilediği TL'de içeride başta başkanlık sistemi tartışmaları olmak üzere siyasi ve jeopolitik gelişmeler de baskı yaratarak gelişmekte olan ülkeler arasında en kötü performans gösteren para birimlerinden biri olmasına neden oluyor.

Aralarında eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 11 HDP'li milletvekili yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için göz altına alındı.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Dış gündeme bakıldığında ise yatırımcılar, Salı günü ABD'de gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki farkın azalacak olmasından endişe ediyor. Yatırımcılar bu endişelerle beraber güvenli limanlara yöneliyor.

Reuters/Ipsos tarafından gerçekleştirilen son ankete göre Clinton, Trump karşısında az bir farkla önde olmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da şiddetli patlamaDiyarbakır'da şiddetli patlama

HDP eşbaşkanları ve çok sayıda vekil gözaltındaHDP eşbaşkanları ve çok sayıda vekil gözaltında

  

Bu konularda ilginizi çekebilir