Dolar haftaya nasıl başladı?

Avrupa'da Paskalya tatilinin devam ederken, kur ve faizde sakin bir seyir bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde kapanışı 2.57 civarında yapan dolar kuru, yeni haftaya da bu seviyelerde başladı. Dolarda sabah ilk işlemler 2.5701/2.5724'den geçerken, sepet bazında TL 2.6953/2.6986, euro/TL 2.8212/2.8245 seviyesinde.

ABD piyasasının bugün açılmasına karşın Avrupa'nın büyük bölümünde Paskalya tatilinin devam etmesi nedeniyle sakin bir seyir beklenen piyasada, içeride Merkez Bankası'nın Mart ayı reel efektif kur endeksi, dışarıda ise ABD'de açıklanacak Mart ISM hizmetler endeksi takip edilecek.

ISM hizmetler endeksinin Mart ayında 56.5 değerini alması bekleniyor.

ABD'de geçen hafta Cuma günü açıklanan zayıf istihdam verisinin ardından Fed'in yakın zamanda faiz artırımı kararı alacağına yönelik beklentiler azalırken, Asya borsaları yükseldi. Dolardaki değer kaybı son buldu.

ABD'de Cuma günü yayımlanan veriye göre tarım dışı istihdam Mart ayında bir yıldan uzun bir sürenin en düşük artışını gösterdi. Reuters anketindeki 245,000 olan beklentiye karşılık tarım dışı istihdam 126,000 arttı.

Bir bankanın tahvil/bono işlemcisi, "Haftanın ilk işlem gününde Paskalya tatilinden dolayı piyasa fiyatlamalarına etki edecek önemli bir veri bulunmamakla beraber gün içinde takip edilecek en etkili veriler ABD tarafından gelecek Markit PMI ve ISM endeksi olacaklar" dedi.