Dolar iki haftanın en düşüğünde!

Doalr/TL 2,12'nin altına gerileyerek 15 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Lirası geçen haftanın ikinci yarısındaki güçlü seyrini bugün de devam ettirirken, dolar/TL 2,12'nin altına gerileyerek 15 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi gördü.

Geçen haftanın ilk yarısında Ukrayna ile ilgili gerginliğin tırmanması ile yükselişe geçen dolar/TL, analistlerin kritik direnç olarak nitelendirdikleri 2,15 üzerinde tutunamayınca düşüşe geçmişti. Ukrayna ile ilgili Batı ülkelerinin Rusya'ya uygulayacaklarını duyurduğu ambargoların sınırlı kalması ve küresel piyasalarda gelişen ülkelere sermaye akımının devam etmesi TL'yi desteklerken, dolar/TL son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,1179'a geriledi.

Dün gün içinde en yüksek 2,1413'ü gören dolar/TL günü 2,1256'dan tamamladıktan sonra bugün de açılışın ardından düşüşünü devam ettiriyor. Dolar/TL şu dakikalarda bankalararası piyasada 2,1190 seviyesinden alıcı bulurken, avro/dolar paritesindeki yükselişten destek bulan avro/TL ise 2,9430 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, dolar/TL'de 2,15 seviyesinin altında kalındığı sürece düşüş eğiliminin kademeli olarak devam edeceğini tahmin ederek, 2,1240 seviyesinin aşağı yönlü kırılması ile düşüşün hızlanabileceğini ve sırasıyla 2,10 ile 2,08 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir