Dolar ve borsada son çeyrek beklentisi

Gedik Yatırım'ın '2016 Yılı 4. Çeyrek Strateji ve Beklentiler Raporu'na göre dolarda yükselen trend yaşanması muhtemel; BIST, hatırı sayılır ölçüde ucuz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, piyasanın son çeyrekte, en kötü çeyreğin geride kalmasını fiyatlayacağını söyledi.

Doğan, AA’nın 100.Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali’nin Gedik Yatırım ile iş birliğine ilişkin düzenlenen toplantıda “2016 Yılı 4. Çeyrek Strateji ve Beklentiler Raporu”nu sundu.

Gedik Yatırım’ın özel olarak hazırladığı ve gelecek dönemdeki finansal ve ekonomik riskler, beklentiler, fırsatlar ve bunlara bağlı yatırım stratejilerin incelendiği strateji raporuna ilişkin detayları paylaşan Doğan, 2017’nin borsada tarihi zirvelerin görüleceği bir yıl olabileceğini belirterek, dünyada genel olarak risk algısında bir iyileşme olduğunu ifade etti. Türkiye’ye en fazla fon girişinin yapıldığı dönemin “yatırım yapılabilir” notunun olmadığı dönem olduğunu dile getiren Doğan, “Yabancı yatırımcının asıl baktığı konu; getirinin olup olmadığı...” diye konuştu.

BIST, hatırı sayılır ölçüde ucuz

Doğan, 15 Temmuz’daki baş arısız darbe giriş imi ve hemen akabinde S&P’nin not indirimi, Moody’s’in negatif izlemeye alması gibi etkenler dahi BIST 100’ü n 74 binin altında kalıcı bir hareket yapmasına neden olmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Benzer şekilde, yurt dışı kaynaklı ç ok ciddi bir sınavla karşı karşıya kalmazsak bundan sonraki dönemde de endeksteki kayıpların bu seviyelere yaklaştıkça sınırlanacağını düşünüyoruz.

BIST’in gerek tarihsel ortalamalarına gerekse alternatiflerine kıyasla hatırı sayılır ölçüde ucuz olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde içeride yaşanan şoklar bu iskontonun daha fazla artmasına neden oldu. Fiyatların mevcut riskleri en üst düzeyde yansıttığını, bu nedenle aş ağ ı yönlü risklerin sınırlı yukarı yönlü potansiyelin daha fazla olduğunu düşünüyoruz. BIST 100’de 75 bin ve altındaki seviyelerin 72 bin riskini de göz önünde bulundurmak kaydıyla kademeli alım iç in fırsat oluşturduğunu düşünüyoruz” dedi.

Dolarda yükselen trend bekliyoruz

Yılın son çeyreğinde 15 Temmuz’daki darbe giriş imi öncesinde görülen 83 bin civarının yeniden test edileceğini düşünen Doğan, “Son çeyrekte ana hatlarıyla 72 bin ila 83 bin aralığında dalgalanmanın devamını bekliyoruz. Dolar/TL’de 2,90-2,95 aralığında diplerin oluş maya devam edeceğini Fed faiz artış ı beklentisinin de etkisiyle son çeyrekte 3,10-3,15 hedefli düşük ivmeli bir yükselen trend izleyeceğimizi düşünüyoruz” ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir