Dolar yukarı hareketlendi

Bu sabah 3,89 seviyesine kadar çekilen dolar/TL, öğleden sonra 3,93 seviyesinin üzerine çıktı. Bir ara 118.000 seviyesini aşan BIST 100 endeksi de negatife döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD ile bir ticaret savaşı içine girileceği endişeleri küresel piyasalarda satışlar görülmesine neden oldu. Küresel piyasalarda görülen satış baskısı yurtiçi piyasalara da yansıdı.

Dün akşamki Fed faiz kararı sonrasında bu sabah 3,89 seviyesini zorlayan dolar/TL'de oynaklık devam ediyor. Sabah saatlerinde 3,89 seviyelerini test eden kur, öğleden sonra yeniden 3,93'ün üzerine çıktı. Kurda işlemler saat 17:55 itibariyle dünkü kapanışa göre yüzde 0,66 yükselişle 3,9340'dan gerçekleşiyor. 

Analistler, genel olarak pozitif görünümün devam ettiği dolar/TL paritesinde haber akışına paralel oynaklık yaşandığını vurguluyor. Kurdaki son yükseliş ardından piyasalarda aşağı yönlü bir düzeltme beklentisinin devam ettiği, bununla birlikte beklentinin gerçekleşebilmesi için
3,90 desteği altında günlük kapanışların gerçekleşmesi gerektiği, aksi takdirde pozitif eğilim içerisindeki paritenin tekrar 3,95 direncini test etmek isteyeceği kaydediliyor.

Borsa eksiye geçti

118 bin puanın üzerinde açılan ve günün ilk yarısında yükseliş gösteren BIST 100 endeksi ise 117.000 üzerinde dengelendi. Endeks, günü yüzde 0,46 düşüşle 117.110,25 puandan tamamladı.

Sterlin rekor tazeledi

Öte yandan İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararını açıklaması sonrası sterlin/TL 5,5730 ile rekor tazeledi.

Altın da rekor kırdı

Dün 167,4 seviyesine çıkarak 5 gün aradan sonra rekor tazeleyen altının gramı, bugün rekoru 168,35 seviyesine taşıdı. 

BoE faize dokunmadı, sterlin rekor kırdı BoE faize dokunmadı, sterlin rekor kırdı

Piyasalar Trump'ın açıklamalarına odaklandı

Gözler ABD Başkan Trump'ın "Çin'in ekonomik saldırganlığına" karşı ticari tedbirleri, TSİ 19.30 da yapacağı açıklamaya çevrildi. Çin'in ABD'nin teknoloji ve ticaret sırlarını çaldığı ve Amerikalı şirketlerin fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle, ABD tarafından  başlatılan soruşturma sonucunda Çin menşeli yüzlerce ürüne ek gümrük vergileri konulmasının yanı sıra Çinli şirketlerin ABD'deki yatırımlarına bazı kısıtlamalar getirilmesi beklenirken, Avrupa borsalarında ve ABD vadeli endekslerinde kayıplar ortalama yüzde 1,50 üzerinde seyrediyor. ABD endeksleri açılışta yüzde 1 kayıp yaşıyor.

Trump, Çin'e ek vergileri ve kısıtlamaları açıklayacakTrump, Çin'e ek vergileri ve kısıtlamaları açıklayacak