'Dolarda 3.70 cesur adımların habercisi'

Morgan Stanley, dolarda 3.70 TL seviyesinin geçilmesi halinde TCMB'nin daha cesur adımlar atmasının beklendiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasın'nın geçtiğimiz ay yaptığı 50 baz puanlık faiz artırımına rağmen hala gevşek bir para politikası duruşu sergilediğini düşünen Morgan Stanley, Banka'nın 2017'nin ilk çeyreğinde gecelik ve haftalık repo faizlerinde 25 baz puanlık faiz artırımına daha gitmesini beklediğini bildirdi.

Morgan Stanley bugün yayınladığı raporda, "Eğer kademeli faiz artırımları Türk Lirası'nda oynaklığın kontrol altına alınmasına yardım etmez ise, TCMB'nin daha cesur adımları düşünmesi büyük olasılık. TCMB'nin büyük bir faiz artırımına gitmesi için eşik seviyesininne olduğunu öngörmek kolay değil, ancak geçmişe bakıldığında ABD Doları'nın 3.70 TL seviyesini geçilmesi halinde TCMB'nin daha cesur adımlar atmasını bekleriz" dedi.

Morgan Stanley, bu senaryoda TCMB'nin faiz artırımına alternatif olarak ortodoks olmayan politikalara dönüşü düşünebileceğini ve faiz koridoru üst bandını genişletebileceğini de vurguladı.