Dolarda aşağı hareket devam edebilir

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye piyasası yarım gün açık olacak. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dolar/TL güne bir ayın en düşük seviyeleri olan 2.23'ün üzerinde başlarken, Cumhuriyet Bayramı öncesi Türkiye piyasalarının yarım gün açık olacağı bugün sakin seyir beklenirken, yurtdışı piyasalar izlenecek, Dolar/TL'de aşağı hareket devam edebilir.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında ise saat 14:30'da ABD dayanıklı mal siparişleri, saat 16:00'da ise ABD tüketici güven endeksi açıklanacak.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye piyasalarının 1.5 gün kapalı olacağı bu hafta piyasaların en önemli gündem maddeleri Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ile Cuma günü açıklanacak olan yılın son enflasyon raporu ve Eylül ayı dış ticaret verileri olacak.  

Fed'in finansal piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu ve enflasyon beklentilerinin gerilediği bir ayın ardından faiz oranları artırılmadan önce daha uzun beklenmesinden yana olduğunu yineleyeceği tahmin ediliyor.

Almanya'da açıklanan Ifo verisi ardından dün yükselişe geçen dolar/TL, beklentilerin altında gelen ABD bekleyen konut satış verisi sonrası yönünü aşağı çevirerek kademeli olarak yaklaşık 6 haftanın en düşüğü olan 2.2283'e kadar geriledi.  

Bir bankacı, dolar/TL'nin bugün 2.23 seviyesinin altını yeniden test edebileceğini, tahvil-boo piyasasında ise dar bantta düşük hacimli seyir beklediğini söyledi.  

Dün saat 17:49'da 2.2305/2.2313 seviyesinde olan ve en son 19 Eylül'de görülen 2.2283'e kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah  2.2321/2.2329 seviyesinden işlem görüyor.