Doların ateşi yükseldi

Dolar/TL gelişmekte olan piyasalardaki bozulma ve Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik eleştirilerinin baskısıyla 2.12 seviyesine yükselerek 30 Nisan'dan bu yanaki en yüksek düzeye çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gelişmekte olan piyasalardaki bozulma ve Başbakan Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik eleştirilerini sürdürmesi TL cinsi varlıklar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Dolar/TL bu sabah 30 Nisan'dan bu yana en yüksek olan 2.12 seviyesini aştı. Dolar, bankalararası işlemlerde 2.1270 liradan işlem görüyor.

Piyasaların ana gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası'nın gevşeme adımlarının beklendiği yarınki faiz toplantısı olurken, hükümet kanadından TCMB politikalarına yönelik gelecek açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Veri gündeminin yoğun olduğu yurtdışında saat 1055'te Almanya hizmetler PMI, saat 1100'de euro bölgesi hizmetler PMI, saat 1200'de euro bölgesi GSYH, saat 1515'te ABD ADP özel istihdam verisi, saat 1530'da ABD işgücü maliyeti, verimlilik ve dış ticaret dengesi ile saat 1700'de ABD ISM hizmetler endeksi açıklanacak.

Yurtiçinde ise TCMB saat 1430'da mayıs ayı reel efektif kurunu açıklayacak.

Tahvil-bono piyasasında da Hazine'nin dünkü ihaleleri ardından görülen satış eğilimi, gelişmekte olan piyasalarda bozulma ve Başbakan'ın açıklamalarının baskısıyla yükseliş görüldü.

Enflasyon verisi ardından yüzde 8.33'e kadar gerileyen 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta son işlemde yüzde 8.52, valörde ise yüzde 8.51 seviyesindeydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir