Dolar/TL, 2.25'i aştı

TCMB'nin beklentiler doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmamasına karşın küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dolar/TL 2,25'i aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentiler doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmamasına karşın küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dolar/TL 12 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2.2543'ü gördü. 

TCMB, piyasa beklentileri doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmezken, küresel piyasalarda ABD'de beklentilerden iyi gelen makroekonomik veri serisinin dünkü konut satışları ile devam etmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin faiz artırımının piyasa tahminlerinden önce başlayabileceğine yönelik uyarıları ile dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında güçlendi. 

Dolar endeksi 2010 haziranından beri gördüğü en yüksek seviye olan 85,5'i görürken, dolar/yen paritesi 6 yılın zirvesine yakın, avro/dolar paritesi ise yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesinde işlem görüyor. 

Doların diğer para birimleri ve emtialar karşısındaki güçlenişi TL'nin de değer kaybının hızlanmasına neden oldu. Dolar/TL 12 Mart'ta bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2,2543'ü gördükten sonra şu dakikalarda 2,25'in üzerinde denge arıyor. Dolar/TL 12 Mart'ta en yüksek 2,2588'i görmüştü.  

Analistler dolar/TL'nin 2,2588 seviyesinin direnç olarak izleneceğini, bu seviyenin kırılması durumunda ise sırasıyla 2,2650 ve 2,2880 seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir