Dolar/TL 3.93 seviyesinde

Dolar kuru, dün 3,90 seviyesine doğru aşağı yönelmesinin ardından bugün yeniden yükselişe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün, dolar karşısında pozitif ayrışan ve gelişen ülke paraları arasında en iyi performansı gösteren para birimi olan Türk Lirası, bugün kazanımlarının bir kısmını geri verdi.

Reza Zarrab'ın ABD'de savcılık lehine ifade vereceğinin kesinleşmesi sonrasında TL varlıklarda görülen sert düşüş, davanın başlaması ve ilk şokun atlatılması sonrasında dün yerini tepki alımlarına bırakmış, önceki gün 3.97'yi aşarak tarihi zirveye yaklaşan dolar kuru, dün 3.90 seviyelerine kadar gerilemişti.

Haftanın son işlem gününde yeniden yükselişe geçen ve 3.94'ün üzerini gören dolar/TL saat 16:15'de 3.9305'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6730 ve sterlin/TL 5.3035 seviyesinde yer aldı.

Yatırımcılar, bugüne ertelenen ABD vergi tasarısı oylamasına ilişkin gelişmeleri takip ederken, dolar, oylamaya ilişkin belirsizlikle majör para birimleri karşısında sakin bir seyir izledi.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, ABD'de vergi reformunun bugüne kalmasının doları olumsuz etkilediğini belirtti. Yurt içinde ise Zarrab davasının ve TCMB'nin faiz toplantısının takip edildiğini söyledi.