Dolar, TL karşısında yüzde 1.6 değer kaybetti

Piyasalar Yeni Ekonomi Programı'na odaklanırken, dolar Türk lirası karşısında yüzde 1.6 oranında değer kaybederek 6.1464 seviyesine indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski adı ile Orta Vadeli Program yeni adı ile Yeni Ekonomi Programı'nın açıklanması beklenirken, dolar/TL, yüzde 1.6 değer kaybıyla 6.1464 seviyesine kadar geriledi. 

Yeni Ekonomi Programı'nda TCMB'nin sert faiz artışı ardından mevcut para politikası ile ne derece uyumlu ve etkili bir maliye politikasının açıklanacağı izleniyor. Piyasa beklentilerini karşılayan bir program açıklanması halinde TL'ye destek olması bekleniyor.

Yeni Ekonomi Programı açıklanıyorYeni Ekonomi Programı açıklanıyor

Deniz Yatırım notunda, TL varlıklar için OVP sunumunun temel belirleyici faktör olduğu belirtilerek, "Pozitif algı ortamının oluşması durumunda –düşük büyüme, düşük bütçe açığı, artan tasarruf önlemleri- TL cinsinden fiyatlanan varlıklar için pozitif yaklaşımın artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, olası senaryoda, TCMB-PPK kararı sonrası oluşmasını beklediğimiz 5.90-6.20 dolar/TL fiyatlama bandı aşağı yönde kırılabilir. Benzer eğilimi ağırlıklı getiri eğrisinin uzun tarafında olmak üzere tahvil faizleri için de beklemek mümkün" denildi.

Dolar/TL, OVP öncesi saat 11:28 itibariyle 6.1532 ve euro/TL 7.2150 seviyesinde yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir