TL pozitif ayrıştı, borsa yükselişle kapandı

Dolar kuru, Reza Zarrab davasına ilişkin ilk şokun atlatılmasının ardından geriledi. TL karşısında gün boyu düşüş eğiliminde olan dolar 3.90'a kadar gevşedi. Türk Lirası bugün dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz hafta 3,98'i aşarak tarizi zirvesine tırmanan dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başladı ve 3,89'un altına geriledi, ancak salı günü Reza Zarrab davasına ilişkin gelişmeler ve beklentilerin üzerinde gelen ABD verileriyle 3,97'nin üzerine çıktı.

Piyasalarda ABD'de devam eden davaya ilişkin ilk şokun atlatılmasından sonra ise TL varlıklar bugün pozitif fiyatlandı ve dolar/TL en düşük 3.9041'e seviyesine kadar gevşedi. Türk Lirası bugün dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.

Dolar/TL saat 19:40'da 3.9280 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6810'dan işlem gördü. TL karşısında dün 5.3428 ile rekor seviyeye çıkan sterlin ise 5.3085'den alıcı buldu.

Sterlinin küresel olarak değer kazanmasında, AB diplomatlarının, İngiltere'nin Brexit konusunda AB taleplerine "yaklaştığını" söylemesi etkili oldu. Ancak sterlin/TL, Türk Lirası'ndaki toparlanmanın etkisiyle geriledi.

Borsa günü artışla tamamladı

Öte yandan Borsa İstanbul günü 1642.56 puan (yüzde 1.60) artışla 103.984 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 2 yükseliş kaydetti.

TL üzerindeki baskı sürüyor

Uzmanlar, bugünkü pozitif fiyatlamaya karşın, geçen hafta tüm önemli para birimleri karşısında rekor düşük seviyelere gerileyen TL üzerinde baskının sürdüğünü, ABD kaynaklı veri ve haber akışının yakından izleneceğini belirtiyor.

Davanın devam etmesi endişeleri de tetikte tutuyor, gelen iddiaların derinleşmesi durumunda TL tarafında risklerin artabileceği ifade ediliyor.

Zarrab davası bankacılık sektörünü etkiler mi?Zarrab davası bankacılık sektörünü etkiler mi?

Bankalar iddialar için ne dedi?Bankalar iddialar için ne dedi?